Er man glad for det kvarter og hus, man bor i, kan en tilbygning være et godt alternativ til at flytte i noget større, hvis man kommer til at mangle plads i hverdagen.
En tilbygning øger husets beboelsesareal og dermed også dets værdi. Men en tilbygning, der ikke passer til huset rent visuelt eller praktisk, kan faktisk gøre huset sværere at sælge senere hen og dermed reducere dets værdi.
Derfor vælger de fleste også at antage en arkitekt til opgaven. Med en tilbygning tegnet af en arkitekt er man sikret et resultat, der er visuelt flot og også praktisk i hverdagen.
Sådan beregner du en pris på en ny tilbygning med badeværelse
Prisen du beregner her, er prisen på arkitekthjælp til en ny tilbygning - hvor stor en del af processen, arkitekten tager del i, afhænger af dine egne præferencer. Sådan beregner du prisen:
- Start med at vælge 'Renovering' i beregneren.
- Vælg nu den kombination af arkitektydelser, som du gerne vil have en pris på.
- Vælg nu opgavens kompleksitet - vælg eksempelvis 'Høj kompleksitet', hvis der er tale om en tilbygning i flere etager, en tilbygning ovenpå en garage eller lignende.
- Indtast tilbygningens samlede antal m2 samt 'Boligbyggeri' som kategori.
- Klik på 'Beregn prisen', og indtast dine kontaktoplysninger.
Du får nu din vejledende pris på arkitekthjælp til en tilbygning med badeværelse pr. mail.
Skitseforslag til tilbygningen
Første fase, når man vil bygge en ny tilbygning, går ud på at finde ud af, hvordan tilbygningen skal se ud, og hvordan den skal indrettes.
En tilbygning med badeværelse er en god løsning, hvis man eksempelvis vil bygge en ny fløj til børnene. Det ekstra badeværelse vil aflaste husets primære badeværelse, hvilket især er en fordel, når børnene bliver store.
Men hvor mange værelser skal der være, og hvordan placeres de bedst i forhold til hinanden?Og hvordan får man den nye tilbygning til at harmonere med den eksisterende del af huset?
Dette kan arkitekten give et bud på i et skitseforslag. Her samler arkitekten alle jeres ønsker til den nye tilbygning i et forslag, der består af tegninger og skitser. Skitseforslaget giver jer en god fornemmelse for, hvordan den nye tilbygning kan komme til at se ud, når den står færdig.
Tegninger til byggetilladelsen
Når man udvider husets beboelsesareal, skal man altid søge om byggetilladelse, og dette skal gøres før byggeriet går i gang. Man kalder også denne del af processen myndighedsbehandlingen.
Til myndighedsbehandlingen skal man bruge en række tegninger, som viser den nye tilbygning i sin helhed. Disse tegninger skal være målsatte og i korrekt målestok. Derudover skal ansøgningen indeholde visse skriftlige beskrivelser af projektet.
Arkitekten kan hjælpe dig med at producere det materiale, som du skal bruge, når der skal søges byggetilladelse, heriblandt tegninger og beskrivelser. Arkitekten kan også hjælpe dig med at sørge for, at den nye tilbygning overholder alle de gældende regler i bygningsreglementet.
Projektering og byggestyring
Når man skal bygge ny tilbygning, så har man brug for hjælp fra en masse forskellige fagpersoner.
Selve badeværelset i tilbygningen skal eksempelvis tilsluttes husets kloaksystem, og der skal føres rør over jorden også. Disse opgaver skal udføres af henholdsvis en kloakmester og en VVS-installatør. En elektriker skal installere el i den nye tilbygning, og en tømrer eller murer kan hjælpe med etableringen af vægge, gulv, loft og tag mm.
Når en arkitekt hjælper dig med projekteringen – også kaldet hovedprojektet – så bliver der udarbejdet arbejdsbeskrivelser og arbejdstegninger, der gør det nemt for dig at indhente tilbud fra de forskellige fagpersoner.
Når byggeriet endelig går i gang, kan arkitekten også koordinere byggeriet, føre tilsyn med fremskridtet og sørge for, at tidsplanen bliver holdt.
Med en arkitekt i dit ringhjørne bliver projektet gennemført på den mest effektive og smertefri måde.