Free cookie consent management tool by TermsFeed Grønt tag på huset | Arkitektpris.dk

Grønt tag på huset

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Få et specielt og flot tag med et grønt tag:

Det er blevet mere og mere moderne, at arkitekturen indtænker grønne løsninger og miljø. I den forbindelse er det blevet særdeles populært at få opført huse med grønt tag.

Et levende tag

Et beplantet tag har været kendt længe som græstage. I dag bruges de grønne tage af mange arkitekter for at udnytte de store flader til gavn for miljøet.

Før i tiden blev beplantninger i byer betragtet som pynt i bybilledet. I dag indgår vegetation som en bæredygtig løsning på tekniske problemer. Det er især i henseende til tagets evne til at reducere regnvandsafstrømningen. Vegetationen optager og opbevarer vandet til fordampning. Det vil sige at en meget mindre mængde af regnvandet afledes i kloakken.

Når et grønt tag er lagt, kræver det ikke meget vedligeholdelse. Typisk bruger man sedum (stenurt) som tagbelægning. Det fås i mange forskellige sorter og blandinger, så du kan få det udtryk, farve, længde der matcher dine ønsker.

Fordelene ved et grønt tag:

  • Reducerer det nødvendige kølebehov
  • Omdanner co2 til ilt og tæller positiv i bygningens co2 regnskab
  • Reducerer afledningen af regnvand
  • Behageligt bymiljø
  • Renere luft og naturlig luftfugtighed
  • Lang holdbarhed

- og så er det ikke mindst smukt at se på.

Skal du renovere dit hus, kan du få et helt anderledes og vidunderligt look med et beplantet tag. Hvis du går med drømme om et grønt tag, er det en god idé at få en arkitekt på banen til projektet. Denne vil være i stand til at yde teknisk og arkitektonisk rådgivning. Du kan finde frem til en arkitekt via prisberegneren øverst på siden.

At få opført et grønt tag er et frækt og moderne valg til sin bolig.

arkitektpris.dk