Free cookie consent management tool by TermsFeed Opgavetyper | Arkitektpris.dk | Få din arkitektpris på 2 minutter!

Opgavetyper i beregneren

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

I prisberegneren kan du beregne prisen på arkitekthjælp til nybyggeri og tilbygning/ombygning. Inden for disse to kategorier kan du foretage beregninger på følgende opgaver:

  • Skitseforslag
  • Myndighedsbehandling
  • Projektering
  • Byggestyring

Her kan du læse lidt mere om, hvad de forskellige opgavetyper indebærer. De strækker sig over de fire faser af et byggeri.

Skitseforslag: 1. fase

Arkitekten udarbejder en skitse til dit nybyggeri, din tilbygningsopgave eller din renovering.

Arkitekten gennemgår forskellige løsninger og kommer med en vurdering af, om ideen bag projektet kan realiseres, og hvordan det eventuelt kan se ud.

I samarbejde med arkitekten skal du tage stilling til, hvilke materialer og komponenter der skal anvendes i byggeriet.

En skitsering vil give dig en god forståelse for dit projekt, og du vil få mulighed for at se, hvordan dine idéer vil fremstå. Alt afhængigt af hvad du ønsker, kan arkitekten stå for 3D-modeller, perspektivtegninger og andre modeller.

Vælg denne mulighed, hvis du udelukkende vil have hjælp til udarbejdelse af skitser og tegninger.

Myndighedsbehandling: 2. fase

Arkitekten hjælper dig med at indhente byggetilladelse.

Anden fase er den efterfølgende behandling og klargøring af skitsen til myndighedsgodkendelse (byggetilladelse). Arkitekten vil klargøre de dokumenter og tegninger, som en myndighedsgodkendelse kræver, samt udarbejder en beskrivelse af projektet og sikre, at kommuneplaner, lokalplaner, servitutter og bygningsreglementet overholdes for dit byggeri.

Projektering: 3. fase

Arkitekten klargør projektet til byggefasen.

Projekteringen består i at udarbejde alle de tegninger og beskrivelser, som skal bruges til at indhente tilbud og til selve byggeriet. Et hovedprojekt består af oversigtstegninger, der viser placeringen på grunden i forhold til naboer og veje, samt hovedtegninger som plantegninger, situationsplaner, facadetegninger og snittegninger.

Hovedtegningerne kan også indeholde tegninger af køkken, badeværelser og andre deltegninger, der viser konstruktionsdetaljer og inventar. Alle hovedtegninger skal være i målestok og med præcise målangivelser.

Alt det, som ikke kan tegnes, skal beskrives grundigt skriftligt. Det er beskrivelser af materialer, byggekomponenter samt normer og krav, som byggeriet skal overholde.

Et hovedprojekt indeholder også en tidsplan for byggeriet, så alle parter ved, hvornår de skal begynde og afslutte deres del af arbejdet.

Byggestyring: 4. fase

Arkitekten sørger for at byggeriet går som planlagt.

Vælger du at få arkitekten til også at føre tilsyn med arbejdet, vil du have en rådgiver på din side, der er med til at styre byggeriet, og som sørger for at tidsplanen ikke løber løbsk, samt at byggeriet lever op til det aftalte.

Det er ikke et lovkrav at have en tilsynsførende rådgiver, når man bygger om eller bygger nyt, men det kan vise sig at blive en god investering. Det er vanskeligt at føre tilsyn med byggeprojekter som menigmand, og det kræver en vis forståelse for byggeri at få alle detaljerne med. Derfor er det en god idé at få sin arkitekt, der kender byggeriet til bunds, til at føre tilsyn med byggeriet.

Nyttige dokumenter til dit byggeprojekt

arkitektpris.dk